RL: Jadran bio na korak od senzacije

Vaterpolisti Jadran Carina nijesu uspjeli da se plasiraju u finale završnog turnira Triglav Regionalne lige. Hercegnovski tim poražen je večeras u Dubrovniku, u polufinalnom meču, od riječkog Primorja 10:8 (4:2, 0:2, 3:3 i 3:1).

Primorje su do pobjede predvodili Petar Muslim sa tri gola i dvostruki strijelci Kozmin Radu, Nikola Dedović i Gonzalo Ečenike. U hercegnovskom timu, koji je u trećoj četvrtini dva puta imao prednost od dva gola, najbolji je bio Stefan Vidović sa četiri, Vlado Popadić postigao je dva, a po gol Aleksa Ukropina i Miroslav Ranđić.

Primorje će u finalu igrati protiv Juga, koji je u polufinnalnom duelu eliminisao Mladost 13:7. Finalni meč na programu je u nedjelju u 19 sati. Primorje brani trofej, koji je osvajalo posljednje tri godine.

Primorje - Jadran Carine 10:8 (4:2, 0:2, 3:3, 3:1)

Dubrovnik - Bazen u Gružu. Sudije: Savinović, Periš (Hrvatska). Igrač više: Primorje 8 (5), Jadran Carine 5 (1). Peterci: Jadran Carine 2 (2).

Primorje: Vićan (10 odbrana), Burić 1, Radu 2, Krapić, Peroš, Vukičević, Muslim 3, Petrović, Dedović 2, Ećenike 2, Šetka, Bošković, Jelovina, Buljubašić.

Jadran Carine: Kandić (devet odbrana), Ukropina 1, Popadić 2, Kovačić, Vidović 4, Moskov, Banićević, Porobić, Radović, Ranđić 1, Petrovski, Pješivac, Popović, Spaić.