FOTO: Održan seminar obaveznog licenciranja vaterpolo trenera

Seminar vaterpolo trenera svih crnogorskih klubova, seniorske i mlađih selekcija, održan je danas u Igalu u Hotelu ’’Palmon Bay – Plaza’’.

Licenciranje vaterpolo trenera je obavezno za vođenje utakmica na svim takmičenjima Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Regionalne lige i turnirima ’’Olimpijske nade’’ u 2016. godini, a samom seminaru je prisustvovalo oko 50 trenera iz Crne Gore.

Predavači na seminaru u Herceg Novom bili su proslavljeni hrvatski stručnjak, a sada selektor Brazila Ratko Rudić. Pored njega govorili su još mr.sc. Igor Beretić, mr.sc. Petar Kuterovac i Srđan Vukčević - mental skill coach. Seminaru su između ostalih prisustvovali selektor Vladimir Gojković, zatim Ranko Perović, Veljko Uskoković, Mirko Vičević...

Trenere je ispred Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore pozdravio direktor VPSCG Petar Porobić. 

‘’U odnosu na raniji period,ovaj seminar smo digli na još veći nivo, samim kvalitetom predavača I ambijentom. Sami broj trenera pokazuje koliko je interesovanje, a okupili smo oko 50 trenera iz Crne Gore. Predavanja su bila inspirativna. Radi se o predavačima koji su radili sa drugim selekcijama, koji su postizali vrhunske rezultate. Svako to predavanje našim trenerima daje određenu smjernicu, odrđenu ideju za vođene treninga. Ovoliko interesovanje je odličan pokazatelj da moramo povećati broj seminara. Nakon naše takmičarske sezone radićemo na tome da organizujemo još neki seminar. Imaćemo podršku rukovodstva Saveza da se poveća broj predavača, da povećamo broj dana. Takođe, jako je važno da okupimo trenere da se družimo, da razgovaramo, to je još jedan dodatni efekat koji je takođe važan koliko I sama predavanj’’, poručio je Porobić.

Podsjećamo, u subotu 26. marta u Nikšiću održaće se seminar obaveznog licenciranja plivačkih trenera za 2016. godinu.