Turnir u Bukureštu: Crna Gora bolja od Gruzije

Crnogorski vaterpolisti upisali su prvu pobjedu na pripremnom turniru u Bukureštu.

Nakon jučerašnjeg poraza od Sjedinjenih Američkih Država (9:7) tim Vladimira Gojkovića je danas savladao Gruziju - bilo je 11:9. Gruzija je povela sa 1:0, a potom je naš tim preuzeo vođstvo koje je u drugoj četvrtini iznosilo i pet golova (8:3). 

"Ajkule" su sa po dva gola predvodili Draško Brguljan, Dragan Drašković i Vlado Popadić. Po jedan gol postigli su Đurđić, Sarić, Murišić, Banićević i Radović.

"Sa Amerikancima je bilo teško igrati juče, jer su veoma iskusna ekipa koja je već šest mjeseci zajedno. Mislim da smo mogli i bolje u tom meču, a protiv Gruzije smo kontrolisali utakmicu većim dijelom, iako smo imali pad u trećoj četvrtini. Mislim da je taj pad uslijedio najviše zbog umora, ali smo priveli meč kraju bez većih problema", rekao je Draško Brguljan i dodao:

"Najvažnije je da u ovim utakmicama damo sve i da se borimo. To je bio slučaj juče i danas, a biće sigurno i sjutra protiv Rumunije", istakao je as mađarskog OSC-a.

Crnogorski vaterpolisti su u ovom meču nastupili u sastavu: Lazović, Draško Brguljan, Popadić, Antonio Petrović, Darko Brguljan, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Jovan Sarić, Nikola Murišić, Stefan Pješivac, Filip Klikovac, Dragan Drašković, Slaven Kandić, Bojan Banićević, Đuro Radović.

Crna Gora sjutra od 10.15 časova igra protiv Rumunije.