''Trofej Jadrana'': Odlična partija ajkula, Crna Gora bolja od Hrvatske!

Pobjeda vaterpolista Crne Gore u drugom kolu turnira ''Trofej Jadrana'' na Škveru. U još jednom sjajnom ambijentu, ''ajkule'' su bile bolje od Hrvatske 9:8. Podsjećamo, Ivović i drugovi su u prvom kolu remizirali sa Španijom 5:5, dok je Hrvatska bila bolja od Mađarske 11:9. U prvom meču druge runde Mađarska je pobijedila Španiju 11:9.

Meč je počeo sa tri odbrane Radića, a prvi gol djelo je Šetke nakon dva minuta igre. Naša reprezentacija do izjednačenja je došla na 35 sekundi do kraja prve dionice kada je pogodio Pješivac nakon sjajne asistencije Ivovića.

Nakon četiri minuta igre u nastavku Pasković je iskoristio igrača više i pogodio za vođstvo ‘’ajkula’’ od 2:1. Poravnao je Bukić, a onda je Ivović sjajnim golom vratio prednost našoj selekciji.

Ivović je golom otvorio treću dionicu za 4:2, ali je brzo smanjio Bukić. Novu sjajnu akciju naše selekcije sa igračem više krunisao je Mišić. Na nešto više od minut do kraja Muslim je smanjio, a već u sljedećem napadu peterac za Crnu Goru, precizan je bio Ivović.

Krapić je u prvom napadu Hrvata u posljednjoj četvrtini smanjio na 6:5, a ponovo je sa peterca bio rpecizan Ivović za plus dva. Sukno je sa igračem više smanjio, a Pasković je sa peterca vratio prednost od dva gola. No, brzo je Sukno smanjio, ali je istom mjerom uzvratio Klikovac. Igrao se gol za gol, sa peterca pogodio je Muslim na nešto više od minut do kraja meča. Izabranici Vladimira Gojkovića su do kraja sačuvali prednost i stigli do prve pobjede na turniru.

Prije meča predsjednik PVK Jadran Carine Đuro Marić i predsjednik Skupštine PVK Jadran Carine Boro Mračević uručili su zahvalnice Nikoli Janoviću za sve ono što je uradio za klub sa Škvera.

''Ovo je pripremni meč i ne treba se zanositi previše. Ne smijemo biti euforični poslije ove pobjede, iako su Hrvati aktuelni olimpijski prvaci. ALi, treba se ravnati prema ekipama kao što je večerašnja. I mi i oni smo igrali u izmijenjenom sastavu, ali raduje mnogo bolja partija nego što je bila juče. Predivan ambijent na Škveru, klub kao što je Jadran koji slavi 90 godina postojanja zaslužuje ovakav bazen. Drago mi je što su tribine ispunjene od prve utakmice, i svakom igraču koji nastupa za Crnu Goru uživanje je igrati pred ovakvom publikom'', kazao je nakon meča Aleksandar Ivović.

CRNA GORA – HRVATSKA 9:8 (1:1, 2:1, 3:2, 3:4)

Sudije: Gabor (Mađarska), Tekseido (Španija), Igrač više: Crna Gora 7 (4), Hrvatska 9 (3), Peterci: Crna Gora 3 (3), Hrvatska 1 (1).

CRNA GORA: Radić (6 odbrana), Draško Brguljan, Pasković 2, Petrović, Popadić, Aleksandar Radović, Đuro Radović, Čučković, Ivović 4, Mišić 1, Klikovac 1, Drašković, Đurđić, Pješivac 1, Lazović (3 odbrana).

HRVATSKA: Pavić (1 odbrana), Burić, Petković, Krapić 1, Joković 1, Bukić 2, Muslim 1, Milaković, Sukno 1, Pavlović, Šetka 1, Buljubašić, Bijač (4 odbrana).

FOTO: MILOŠ SAMARDŽIĆ

Raspored turnira:

Čevtvrtak 23. jun:

19:15h Mađarska – Hrvatska 9:11
21:00h Crna Gora – Španija 5:5

Petak 24. jun:

19:15h Mađarska – Španija 11:9
21:00h Crna Gora – Hrvatska 9:8

Subota 25. jun:

19:15h Hrvatska – Španija
21:00h Crna Gora - Mađarska