Zvanično krenula sa radom Škola plivanja i vaterpola u Nikšiću

Danas je zvanično počeo zajednički projekat Opštine Nikšić, Sportskog centra Nikšić i VPSCG - Škola plivanja i vaterpola. Školom će koordinirati Vido Lompar, trener mlađih nacionalnih selekcija Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koji je bio i član stručnog štaba seniorske vaterpolo reprezentacije u period od 2012. do 2015. godine.

„Lijepo je vidjeti bazen pun djece i ja sam tu da maksimalno organizujem ovo, prije svega, da radimo kako treba, da se djeca razvijaju i da se ta baza koja je počela u Podgorici i u Nikšiću proširi i da sjutra budu vaterpolisti iz ova dva grada“, istakao je Lompar.

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić, kazao je da je savez pomogao na taj način što je obezbjedio trenera, ali da su tu za svaku vrstu pomoći.

“Mislim da smo obezbjedili kvalitetnog trenera koji je radio sa mlađim selekcijama, koji je bio trener reprezentacije Crne Gore, seniorske reprezentacije i koji i sada vodi jednu našu nacionalnu selekciju. Očekujemo pomoć i svih ostalih trenera koji su dosad bili aktivni i formiranje jednog broja trenera iz Nikšića da bi, na taj neki način, okupili i djecu i stvorili uslove da za pet, šest mjeseci formiramo prvu takmičarsku kategoriju. Za sada ima oko 80-oro djece, a ja očekujem da to bude duplo više jer je Nikšić veliki grad. Ovdje ima uslova da taj broj bude još veći. Zajednički interes svih nas je da djecu dovedemo na bazen. Sportski centar u Nikšiću je odredio cijenu naknade, i gledajući cijene u regionu radi se o stimulativnoj cijeni od 20 eura. Ta sredstva ubira SC Nikšić, kako bi se ovaj objekat održavao na neke duge staze. VPSCG ne ubira nikakva sredstva od članarina, već Nikšić kao i Podgoricu pomaže u obezbjeđenju licenciranih trenera, čije trškove snosi Savez. Iz naših sredstava pokušaćemo i da obezbjedimo potrebnu opremu. Pokušaćemo na svaki način da pomognemo roditelje da se u ovim vremenima ne izlažu velikim troškovima.“, objasnio je Porobić.

Škola će raditi tri puta sedmično (ponedjeljak, srijeda, petak) u terminima od 10h do 11h i od 18h do 19h za dječake i djevojčice 2004. godište i mlađi.

„Sljedeći naš potez će biti da pružimo mogućnost školama koje su van gradskog jezgra, pa već razmišljamo o prevozu kako bi toj talentovanoj djeci omogućili da i oni dođu i posjete naš bazen. Tako već imamo najavu škola sa Vraćenovića i Petrovića“, istakao je Predrag Ivanović, direktor SC Nikšić.

Upis u školu vaterpola i plivanja vršiće se od 09h do 20h na recepciji bazena Sportskog centra ''Nikšić''.