Print this page

RVL: Pobjede Jadran Carina i Primorca, poraz Budve

  • mar 09, 2017

Vaterpolisti Jadran Carina ostvarili su pobjedu, dok je Budva doživjela poraz u 16. kolu Triglav regionalne A1 lige.

Hercegnovski tim savladao je u Igalu beogradski Partizan 16:8 (6:1, 1:4, 5:2 i 4:1) i revanširao se rivalu za poraz u prvom dijelu šampionata.

Tom pobjedom, desetom ove sezone, Jadran je obezbijedio drugo ili treće mjesto i izbjegao dubrovački Jug u polufinalu završnog turnira.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Aleksa Ukropiina sa četiri gola, dok su po tri postigli Marko Petković i Đuro radović. U ekipi Partizana najbolji je bio Nikola Jakšić sa tri pogotka.

U drugom meču ovog kola vaterpolisti Budve poraženi su od zagrebačke Mladosti 12:8 (1:2, 4:3, 4:0 i 3:3).

Mladost su do pobjede vodili Andrija Bašić sa tri, kao i Luka Bukić i Andrija Vlahović sa po dva gola. U ekipi Budve, koja je pobjedom u prošlom kolu, obezbijedila opstanak, dvostruki strijelci bili su Blaažo Mitrović i Bogdan Đurđić.

Vaterpolisti Primorca pobijedili su večeras u Zadru istoimeni hrvatski tim 16:10 (6:2, 2:3, 4:2 i 4:3),u utakmici 14. kola Triglav Regionalne A2 lige.

Najefikasniji u kotorskom timu, koji je upisao 11. trijumf, bio je Antonio Petrović sa četiri, tri gola postigao je Nikola Radonjić, a po dva Dimitrije Kriještorac, Dušan Matković i Nikolas Saveljić. Po jednom u listu strijelaca upisali su se Marko Gopčević, Matija Brguljan i Janko Krivokapić. U domaćem sastavu najbolji je bio Tino Grozdanić sa tri pogotka.

Drugi crnogorski predstavnik, Kataro u subotu će biti gost Crvene zvezde.

FaLang translation system by Faboba