Seniorski i juniorski rekord Alikavazovića na Balkanijadi, odličan nastup plivača u Dubrovniku

Crnogorski plivački reprezentativac Aldemar Alikavazović zabilježio je odlične rezultate na upravo završenom Balkanskom juniorskom prvenstvu u Sofiji.

On je na 50 metara prsno zabilježio vrijeme 30,58 sekundi što je novi seniorski i juniorski rekord Crne Gore. Na 100 metara prsno upisao je vrijeme 1:10,25 što je novi juniorski rekord Crne Gore. Nastupio je i u disciplini 50 metara kraul koju je prešao za 25,48 što je njegov lični rekord.

Takođe, crnogorska plivačka reprezentacija nastupila je ovog vikenda na međunarodnom mitingu ''Zlatni Orlando'' u Dubrovniku sa 13 reprezentativaca koji su bili u pratnji trenera Danijele Franete i Milice Ćorović, i osvojili su 14 medalja (3 zlatne, 5 srebrnih i 6 bronzanih).

Anđela Antunović osvojila je 3 zlatne i jednu bronzanu medalju, Nikola Šuka je uzeo jednu srebrnu i jednu bronzanu, Vasilije Andrić je osvojio 3 srebrne, po jednu bronzanu osvojili su Jovana Kuljača, Anastasija Vico i Ana Marija Kustudić, dok je jednu srebrenu i jednu bronzanu uzeo Boško Bismiljak.

Na mitingu je učestvovalo preko 400 takmičara, među njima bili su i članovi PVK Jadran Carine njih 20, kao i 6 plivača iz VK Budva.