Print this page

U Nikšiću za vikend održan 4. međunarodni plivački miting ''Montenegro Open 2017''

  • jun 25, 2017

Međunarodni plivački miting ''Montenegro Open 2017'' održan je za vikend u Nikšiću. Miting je prethodne tri godine organizovan u Podgorici, a ove je zbog radovana na rekonstrukciji bazena SC ''Morača'' premješten u Nikšić. Od ove godine takmičenje se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske vaterpolo i plivačke federacije (LEN).

Međunarodni miting ''Montenegro Open 2017'' svečano je otvorio predsjednik Skupštine opštine Nikšić Radivoje Nikčević. Na mitingu je učestvovalo 35 klubova iz 13 zemalja. 

“Organizacija svojevrsne smotre plivanja samo je još jedna potvrda da je Nikšić u regionalnim okvirima već odavno prepoznat kao grad sporta, osoben po zastupljenosti brojnih sportova I klubova”, rekao je Nikčević uoči početka finalnih takmičenja u plivanju.

On je podsjetio da je Nikšić pogodno tlo za razvoj vrhunskih sportista i ukazao da su se rekonstrukcijom bazena u tom gradu, jedinog olimpijskih dimenzija u Crnoj Gori, stvorili svi neophodni preduslovi za razvoj sportova na vodi, prije svega plivanja.

“Organizacijom ovakvih i sličnih takmičenja na najbolji način promovišemo zdrave stilove života, motivišemo mlade da se bave najzdravijim sportom, plivanjem. Ovogodišnji miting u plivanju značajan je, ne samo što se prvi put nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske vaterpolo i plivačke federacije već i što će okupiti više od 400 takmičara iz 14 država”, rekao je Nikčević.

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić, rekao je da je riječ o najvećem takmičenju u Crnoj Gori, kome je prethodio ranije plivački miting u Podgorici.

“Ovaj plivački miting sa više od 400 učesnika iz 14 zemalja, sa plnairanim vaterpolo takmičenjem u avgustu na kome će učestvovati deset zemalja, računajući i Australiju, predstavlja na najbolji način ovaj sport”, rekao je Porobić agenciji MINA uoči otvaranja takmičenja.

Najbolji crnogorski plivač bio je Maksim Inić, najbolja crnogorska plivačica bila je Jovana Terzić. U konkurenciji crnogorskih klubova prvo mjesto pripalo je VK Budva, drugi je bio PVK Jadran Carine, dok je treće mjesto pripalo PK Stari Grad.

U apsolutnoj kategoriji prvu novčanu nagradu osvojio je reprezentativac Srbije Čaba Silađi, dok su preostale četiri novčane nagrade u konkurenciji muškaraca osvojili Sebastijan Sabo (reprezentacija Srbije), Uroš Nikolić (reprezentacija Srbije), Kristian Lakatoš (PS Vojvodine) i Mate Vinkler (Mađarska).

U konkurenciji plivačica najbolja je bila Amina Kajtaz iz Velež Mostar, druga novčana nagrada pripala je Vanji Murtin iz PS Vojvodina, a preostale tri Jovani Đurić (PS Vojvodina), Jovani Terzić (PVK Jadran Carine) i Ivani Marić (PS Vojvodina).

REZULTATE TAKMIČENJA MOŽETE PREUZETI SA LINKA ISPOD:

 http://plivanje.info/data/Rezultati/2017/Preuzeto/Montenegro_Open_2017_MNE/index.html

VIDEO STRIMING TAKMIČENJA NALAZI SE NA LINKU ISPOD:

http://mnesport.me/snimci-ostalo/19-plivanje/3512-montenegro-open-2017

SLIKE 2. DAN:

SLIKE 1 DAN: FOTO: PVKVRAČAR

SLIKE 1. DAN:

 

 

FaLang translation system by Faboba