Gojković saopštio spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti koje je na programu od 17. do 29. jula.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Miloš Šćepanović. Na spisku je i Vladan Spaić koji će trenirati sa selekcijom do polaska za Budimpeštu.

‘’Radili smo izuzetno naporno posljednjih mjeseci, i moram reći da su pripreme odrađene uspješno. Posljednjih par dana su pred nama bile teške odluke oko skraćivanja spiska igrača koji će igrati u Budimpešti, sa te brojke od 19 reprezentativaca koji su bili u Madridu. Procijenili smo da će ovih 13 najbolje da predstavlja Crnu Goru u ovom momentu na Svjetskom prvenstvu, da će dati maksimum i da ćemo svi pokušati da zabilježimo što bolji plasman’’, kazao je Gojković.

Svjetsko prvenstvo u Budimpešti igra se od 17. do 29. jula (17. jula sa Kanadom od 10:50h, 19. jula sa Brazilom od 21:30h, 21. jula sa Kazahstanom od 18:50h, ukoliko osvojimo prvo mjesto u grupi četvrtfinalni duel igraćemo 24. jula).

‘’Nama je cilj da budemo prvi u grupi. Igramo prvi meč sa Kanadom koji je izuzetno važan. Dobro ćemo se spremiti za tu utakmicu. Biće teška jer se igra u jutarnjem terminu. Ali, znamo koliko nam je važna, i znamo da smo kvalitetniji. Ponavljam, cilj je da osvojimo prvo mjesto u grupi, i onda da se okrenemo četvrtfinalu, ko god dođe borićemo se za prolazak među četiri najbolje ekipe. No, idemo meč po meč. Imamo veliki broj mladih igrača koji će prvi put biti na velikom takmičenju. Međutim, prošli smo dosta toga tokom treninga, turnira i sparing mečeva, tako da vjerujem da će biti na nivou koji se traži od njih’’, zaključio je Gojković.

Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su još pomioćnici Zoran Ivanovski, Nenad Vukanić, Mladen Klikovac i Ivica Sjekloća, fizioterapeut Dejan Mihajlović i doktor Predrag Dabović.

Reprezentacija će do odlaska za Budimpeštu 15. jula, odigrati još tri prijateljska meča na ''Škveru''. U ponedjeljak 10. jula igraćemo sa Kazahstanom od 20:30h, narednog dana u istom terminu igraćemo sa Japanom, dok je za srijedu 12. jula zakazan duel sa SAD-om takođe od 20:30h.