Crna Gora lako sa Kazahstanom u prijateljskom meču na Škveru

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je u prijateljskom meču na Škveru selekciju Kazahstana 16:7 u duelu koji je bio provjera pred start Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Na minut ipo do kraja prve četvrtine Kazahstan je pogodio za vođstvo od 2:1, ali smo već do kraja dionice preokrenuli rezultat. Utakmica je prelomljena u drugih osam minuta koje smo riješili u svoju korist čak 7:1.

Nakon izjednačenog trećeg perioda, izabranici Vladimira Gojkovića dodali su gas u posljednjih osam minuta (slavili 4:1) za konačnih 16:7.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Darko Brguljan sa 3 gola, dok su po dva postigli Draško Brguljan, Aleksandar i Đuro Radović, Drašković, Mišić i Čučković. Jedan gol za našu selekciju postigao je Murišić. Kod poraženih po dva gola postigli su Altajev, Ukumanov i Turhlijanov, a jedan Medvedev.

''Ajkule'' će u utorak od 20 i 30 igrati sa Japanom, dok će posljednju provjeru imati u srijedu sa SAD-om u istom terminu.

Crna Gora – Kazahstan 16:7 (3:2, 7:2, 2:2, 4:1)

Bazen na Škveru, Sudije: Ivanovski (Crna Gora), Kajvara (Kazahstan)

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 2, Banićević , Petković, Darko Brguljan 3, Aleksandar Radović 2, Drašković 2, Ukropina, Đuro Radović 2, Mišić 2, Čučković 2, Murišić 1, Šćepanović.

Kazahstan: Manmetov, Medvedev 1, Švedov, Pilipenko, Altajev 2, Šmider, Aubakirov, Verdeš, Ukumanov 2, Rudaj, Manafov, Turhlijanov 2, Šlemov.