ŠĆEPANOVIĆ I BRGULJAN: Motivisani smo, želimo da se borimo za medalju!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Grčkom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Crnogorski vaterpolisti kao prvoplasirani u A grupi izborili su direktan plasman među osam najboljih, što je i bio cilj pred start takmičenja.

''U nekim projekcijama prije početka šampionata sve je išlo ka tom duelu sa Grčkom. Dosta smo ga pripremali i provlačili kroz pripreme, čak smo imali i sparing mečeve sa njima. Mislim da smo dovoljno spremni, da smo dovoljno motivisani, i očekujem da pružimo najbolju moguću partiju u ovom momentu'', kazao je kapiten Miloš Šćepanović, koji je imao samo riječi hvale za rivala u borbi za polufinale.

''Radi se o fantastičnom protivniku, ekipi koja je pretrpjela minimalne promjene, ali na mjestima gdje su ih napuštili vrhunski grači, su našli odlične zamjene, igrače koji ih mijenjaju na dostojan način. U njihovoj igri se ništa značajno nije promijenilo. Fizionomija igre je ista kao proteklih par godina. Sa druge strane, mi smo motivisani, dosta je mladih igrača koji traže svoju afirmaciju, a ovaj meč sa Grčkom je pravi način da je i steknu'', zaključio je Šćepanović.

Na startu smo remizirali sa Kanadom 8;8, dok smo bili ubjedljivi protiv Kazahstana (13:5) i Brazil (14:5). Grčka je bila drugoplasirana u grupi, savladala je Španiju i Južnu Afriku a poražena je od Srbije 11:6. U osmini finala eliminisala je Japan 14:4.

''Svako četvrtfinale je teško. Taj najbitniji cilj da se plasiramo direktno u četvrtfinale smo ispunili, tako da sad ne treba da stvaramo sami sebi dodatni pritisak, veći nego što nosi taj meč sa Grčkom. Dosta bitna utakmica koja odlučuje dalji put. Do sada smo uvijek ta četvrtfinala gledali kao presudne utakmice, a onda kad bi došli da se borimo za medalju, rijetko smo ih uzimali. Jeste bitna utakmica, ali su mnogo bitnije one za medalju'', kazao je Darko Brguljan i nastavio...

''Imamo šansi protiv Grčke koja brani bronzanu medalju. Dovoljno dobro ih znamo. To je praktično ista ekipa, promijenili su samo dva igrača, a izgubili su dva bitna, Afrodakisa i Milonakisa. Ali, to je jedan meč, jedna odbrana, jedan šut, jedan individualni potez. Utakmica na gol razlike, mislim da će odlučiti pojedinac, jedna odbrana golmana... Oni jesu favoriti, ali nećemo se predati tako lako. Moramo pružiti maksimum, želimo da uđemo u polufinale, da se borimo za medalju'', istakao je Darko.

Duel Crne Gore i Grčke počeće u 14 sati i 50 minuta. U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Srbija – Australija (16.10), Mađarska – Rusija (20.30) i Hrvatska – Italija (22.00).

OSMINA FINALA 23. JUL:

13:30h Brazil – Australija 3:8
15:00h Kazahstan – Italija 7:12
20:30h Grčka – Japan 14:4
22:00h Španija – Rusija 10:11

ČETVRTFINALE 25. JUL:

14:50h Crna Gora – Grčka
16:10h Mađarska – Rusija
20:30h Srbija – Australija
22:00h Hrvatska – Italija

POLUFINALA 27. jul:

20:30h Crna Gora/Grčka – Mađarska/Rusija
22:00h Srbija/Australija – Hrvatska/Italija

FINALE I TREĆE MJESTO 29. JULA u 15h odnosno 20:30h