Print this page

SP BUDIMPEŠTA: Gargović blizu ličnog rekorda

  • jul 26, 2017

Crnogorski plivač Ado Gargović u kvalifikacijama trke na 100 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti zabilježio je vrijeme od 54,89 sekundi. Njegov lični rekord u ovoj disciplini bio je 54,56 sekundi.

''Bio sam bolji nego u prvoj trci, ali opet nijesam zadovoljan. Nijesam uspio da popravim lični rekord. Problem je vjerovatno u posljednjem dijelu trke koji ne mogu da izdržim. Jedno veliko iskustvo za mene, ali mi je krivo što na ovakvom takmičenju nijesam uspio da popravim lični rekord'', kazao je Ado nakon trke.

On je nastupio i u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom gdje je zabilježio vrijeme od 2:01,07 minuta. Ado je debitovao na velikim takmičenjima. 

Jovana Terzić će sjutra plivati u kvalifikacijama na 100 slobodnim stilom, dok je u subotu očekuje nastup u disciplini 50 metara slobodnim stilom. 

''Spremali smo se naporno, pripreme smo odradili u Nikšiću i Budvi. Spremna sam i očekujem dobre rezultate. Dobar rezultat za mene je bolje vrijeme od 58,80 sekundi, vrijeme koje sam otplivala prije dvije godine u Bakuu. Konkurencija je žestoka, najbolji plivači svijeta su ovdje. Plasman nije toliko bitan koliko da pružim maksimum, da pobijedim sebe, tačnije da popravim lični rekord'', kazala je Jovana.

Boška Radulovića očekuje još nastup na 50 slobodnim stilom.

FaLang translation system by Faboba