Print this page

SP BUDIMPEŠTA: Dobar rezultat Jovane Terzić na 50 slobodno

  • jul 29, 2017

Crnogorska plivačica Jovana Terzić u kvalifikacijama trke na 50 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti zabilježila je vrijeme od 27.51 sekundu, što joj je donijelo 52. mjesto od 87 takmičara. Njeno najbolje vrijeme u ovoj disciplini je 27,47 sekundi. Ona je nastupala i u disciplini 100 metara slobodno.

''Ovo mi je druga najbolja isplivana trka ove sezone, poslije državnog prvenstva u Nikšiću koje je bilo jako uspješno. Ovo takmičenje je dosta dobro prošlo, međutim s obzirom na to koliko smo se spremali, i da su pripreme odrađene dobro, očekivala sam malo bolje rezultate. Sada nam slijedi kratka pauza, a onda pripreme za sezonu takmičenja u malim bazenima, i vjerujem da ću biti još spremnija'', kazala je Jovana nakon trke.

Pored Jovane, na šampionatu svijeta u Budimpešti učestvovali su i Boško Radulović u trkama na 50 slobodno i leptir, kao i debitant Ado Gargović na 100 i 200 metara slobodno. Trener Danijela Franeta zadovoljna ja nastupom naših takmičara na Svjetskom prvenstvu.

''Jovana je u proteklom periodu bila u krizi, i posljednjih mjesec dana smo dosta i pričali, i raduje me da je ona iz te sportske krize izašla jako brzo i uspješno. Pokazala je da su ispred nje bolji dani, i ženskog plivanja uopšte, jer je ona predvodnik svih crnogorskih plivačica. Sigurno da će poslije ovog prvenstva svima dati motiv da se bave ovim sportom, i da mogu napraviti dobre rezultate. Boško je ove godine bio konstantan, ovo su neki njegovi rezultati koje je plivao tokom duge i naporne sezone. Na kvalitetan način je završio šampionat. Ado je imao problema sa ramenom, bio je na rehabilitaciji, debitovao je na velikim smotramo, tako da kad podvučem crtu moram biti zadovoljna. Jedna obaveza za nas da se moramo još više posvetiti ovom sportu. Dosta su stariji, dosta su zreliji, ovo im je jedna velika životna škola. Gledali su sve svjetske zvijezde na jednom mjestu, dosta toga su pokupili i učili od njih proteklih osam dana. Takođe, zahvalila bih se svim medijima jer nijesmo navikli na ovoliku medijsku pažnju. Jesu plivači malo bili pod pritiskom, ali im to puno znači'', poručila je Franeta.

FaLang translation system by Faboba