Održana manifestacija ''Moja reprezentacija'', Janović: Klubovi dolaze i prolaze, reprezentacija je vječna

Više od 120 najboljih crnogorskih vaterpolista, uzrasta od 10 do 14 godina učestvovalo je na prvoj u nizu sportskih manifestacija ,,Moja reprezentacija” , koja je svečano održana danas na gradskom bazenu ,,Dragan Trifunović” u Budvi.

Manifestaciju su organizovali Ministarstvo sporta i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i osmišljena je kao jednodnevno takmičenje koje je revijalnog karaktera i bazira se na buđenju i jačanju kulta crnogorske reprezentacije kod najmlađih, budućih uzdanica našeg sporta.

Manifestaciju je svečano otvorio ministar sporta Nikola Janović. On je podsjetio da je jedan od glavnih ciljeva novoosnovanog Ministarstva sporta da najmlađima među nama, probudimo osjećaj pripadnosti i naučimo ih odanosti crnogorskoj reprezentaciji.

"Klubovi će dolaziti i prolaziti, ali samo je rezentacija vječna. I zato treba zajedno da očuvamo duh i kult crnogorske reprezentacije, jer čuvajući reprezentaciju, čuvamo i državu",kazao je Janović.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza, Dejan Bajić kazao je da je siguran da se među učesnicima manifestacije nalaze novi asovi, nove ajkule i budući reprezentativci Crne Gore.

Na otvaranju manifestacije premijerno je prikazan petominutni video sa najuzbudljivijim istorijskim momentima crnogorske vaterpolo reprezentacije, kao i pjesma ''Sport je važan'' koja je snimljena u svrhu kampanje Ministarstva sporta o promociji sporta među najmlađima.

Na programu manifestacije je bilo šest utakmica u kojima se nadmetalo osam timova. Njima su na kraju takmičenja ministar Nikola Janović, zatim selektor Vladimir Gojković, te Dejan Bajić, Petar Porobić, Veljko Uskoković, Mirko Vičević, Miodrag Mirović i Miroslav Perković uručili zahvalnice, medalje i pehari.