Crna Gora savladala Rumuniju i plasirala se na finalni turnir Svjetske lige

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se na finalni turnir Svjetske lige koji će se održati od 18. do 23. juna. "Ajkule" su u posljednjem kolu grupe A Preliminarnog dijela Svjetske lige savladale u Bukureštu selekciju Rumunije 12:4 i nakon finalnog turnira Evropa kupa izborili i plasman među osam najboljih reprezentacije ovog takmičenja. Našoj selekciji je bila potrebna pobjeda od šest golova razlike. Podsjećamo, grupu smo završili kao prvoplasirani sa tri pobjede (Srbija 11:8, Rumunija 13:2 i 12:4) i porazom od Srbije 7:4

"Jurili smo potrebnu razliku, znali smo da nam je potrebno pobjeda od šest golova. U početku nije bilo idealno, dosta smo promašivali, ali se vidjela želja kod svih igrača, a pogotovo starijih koji su povukli ekipu da se izbori plasman na finalni turnir kad smo već cijelu Svjetsku ligu odigrali dobro od početka do kraja. Zadovoljan sam, čestitam igračima jer su svi od prvog do posljednjeg dali maksimum da prođemo među osam najboljih ekipa", kazao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

RUMUNIJA - CRNA GORA 4:12 (1:1, 2:3, 1:4, 0:4)

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 2, Matija Brguljan, Petković, Đuro Radović, Popadić, Drašković, Đurđić 3, Ivović 6, Sarić 1, Čučković, Klikovac, Kandić.

Rumunija: Florin, Radu 1, Tiberiu, F. Andrei, Robert, P. Andrei 1, Đorđesku 1, Minea 1, Dimitri, Nikulae, G. Andrei, A. Andrei, P. Luka.

TOK MEČA: 

Rumunija je golom Radua otvorila meč. Nakon dva minuta igre izjednačio je Draško Brguljan. Nakon prve dionice 1:1.

Dva ipo minuta druge četvrtine, i dalje 1:1. Ivović dovodi Crnu Goru u vođstvo, 2:1. Izjednačio je Đorđesku na dva ipo minuta do poluvremena. No, brzi gol Crne Gore, ponovo precizan Ivović za vođstvo od 3:2. Sarić pogađa sa igračem više za 4:2. U posljednjim sekundama P. Andrei smanjuje na 3:4. Poluvrijeme.

Nakon, takođe dva ipo minuta treće dionice, Đurđić pogađa za 5:3, a na plus tri povećao je Ivović. Dva ipo minuta do kraja četvrtine ponovo pogađa Ivović za 7:3. Minea smanjuje na 7:4, ali Đurđić na sedan sekundi do kraja četvrtine postiže gol za 8:4.

Na startu posljednjeg perioda Draško Brguljan povećava na 9:4. Šest minuta do kraja peterac koristi Ivović za 10:4. Na tri ipo minuta do kraja meča Đurđić pogađa za 11:4. Novi gol Ivovića za 12:4. KRAJ