Šćepanović, Mlađan Janović i Lazović sa ministrom Janovićem u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, obilježava Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, organizovanjem velike akcije, kojoj se kao dobrovoljni davalac krvi i glavni promoter kampanje ,,Pruži ruku za život.

Daruj krv” i ove godine pridružio ministar sporta Nikola Janović, sa porukom da ,,u sportu, kao i u životu, samo zajedno možemo postići najbolje rezultate”. Akciju dobrovoljnog davanja krvi, pored velikog broja građana, podržali su i istaknuti crnogorski sportisti, kapiten vaterpolo reprezentacije Miloš Šćepanović, vaterpolisti Mlađan Janović, Dejan Lazović i rukometaši Petar Kapisoda, Bogdan Petričević.

Ministar Janović, podsjetio je u izjavi za medije, da su prije tačno godinu Crveni krst Crne Gore, Zavod za transfuziju krvi Crne Gore i Radio-televizija Crne Gore, ozvaničili početak kampanje "Pruži ruku za život. Daruj krv."

,,Znajući da je u Crnoj Gori procenat dobrovoljnog davalaštva krvi 2,8%, a da su preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da u našoj zemlji bude bar 4% davalaca krvi, da bismo imali sigurne količine, sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu Crvenog krsta, da budem dio akcije i darujem krv. Ove godine su nam se priključili i neki od istaknutih crnogorskih sportista i reprezentativaca, na čemu im se ja kao ministar sporta najiskrenije zahvaljujem” – kazao je Janović, naglašavajući da mu je ujedno i velika čast što je minulih godinu bio glavni promoter kampanje i na taj način uložio dodatan napor da zajedno sa ostalim javnim ličnostima, podstakne i motiviše gradjane Crne Gore da daju krv.

,,Da smo u tome dobrim dijelom i uspjeli, najbolje svjedoči podatak da je prema posljednjim podacima, broj dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori porastao 30%”- zaključio je ministar sporta.