"Možemo da igramo sa Španijom, vjerujemo u finale"

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u polufinale Svjetske lige. Odličan rezultat "ajkula" koje će u polufinalu igrati sa Španijom.

"Znali smo prije meča da smo bolja ekipa, to smo i opravdali. Imali smo dobar pristup. Već sredinom treće četvrtine smo riješili utakmicu, tako da smo imali prostora da odmorimo malo igrače, i da rotiramo malo više. Dosta je naporno, igra se već četvrti dan bez prestanka. Španija nam je dobro poznata, uvijek igraju na isti način, igraju brži vaterpolo od svih nas. Pokazali su da su dobra selekcija iako im je veliki broj igrača bio sa Barselonetom na završnom turniru Lige šampiona. Pobijedili su Hrvatsku, savladali Australiju u meču koji je dosta dugo bio u egalu. Možemo da igramo sa njima, kad smo došli do ove faze želimo da slavimo i plasiramo se u finale", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Da vjeruju u još jednu pobjedu i plasman u finale poručili su Vladan Spaić i Marko Petković.

"Nakon tri pobjede u grupi, dobili smo lakšeg rivala u četvtrfinalu, što smo na kraju i iskoristili. Nijesmo krenuli kako smo planirali, međutim u drugom dijelu smo zaigrali našu igru, napravili veliku prednost i iskoristili da odmorimo neke iskusnije igrače, i igrače koji su više igrali odmorimo za polufinale. Španija je uvijek jedan od favorita za medalju, kako ovdje tako i na Evropskom prvenstvu čiji su oni domaćini u julu. Izuzetno ozbiljna ekipa, ali mi imamo svoje kvalitete, vjerujemo u sebe i nadamo se povoljnom rezultatu", kazao je Spaić.

"Dobrim igrama uspjeli smo da izborimo prvo mjesto u grupi i zakažemo duel sa ekipom Kazahstana u četvrtfinalu. Odigrali smo djelimično dobru utakmicu protiv njih. Bilo je dosta padova u igri, dosta grešaka koje moramo da ispravimo ako mislimo da slavimo u polufinalu. Do kraja meča smo uspjeli da napravimo veću razliku, neki stariji igrači koji su dosada imali veću potrošnju su uspjeli da odmore, imaćemo više od 24 sata da se oporavimo za polufinale. Špance jako dobro poznajem, dugo igraju zajedno, što kroz reprezentaciju, što kroz klub. Jako brza ekipa, požrtvovana. Očekujem jako dobru i interesantnu utakmicu sjutra i nadam se pobjedi", poručio je Petković.