Gojković: Igrači su bili fantastični

Vaterpolisti Crne Gore igraće u finalu Svjetske lige. Selektor Vladimir Gojković, najbolji igrač utakmice Đuro Radović i golman Dejan Lazović itekako zadovoljni pobjedom, najavljuju veliku brobu sa Mađarima za zlato.

Vladimir Gojković: "Igrači su bili fantastični od samog početka. Vidjelo se da žele uspjeh ovdje, ovo je njihova pobjeda. Nije bilo lako igrati peti dan zaredom, trebalo je puno snage. Malo je bilo grešaka u prvoj četvrtini, poslije smo dobro kontrolisali odbranu. Golman je odlično držao stvari pozadi. Neće biti lako u finalu jer očekujemo pune tribine. Pokušaćemo da oporavimo igrače koji su iznijeli najveći teret. Znajući njih, kada se igra finale zaboravlja se umor. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, dovoljnu za osvajanje prvog mjesta.

Đuro Radović: "Hvala svima, ali sada je najmanje bitno jesam li ja igrač utakmice. Najvažnije ja da smo odigrali još jednu odličnu partiju, da smo odigrali srcem, pružili smo maksimum od prve do posljednje četvrtine. Pokazali smo da smo velika ekipa, da obećavamo. Naporan meč, imamo malo vremena da se odmorimo i okrenemo Mađarima, dobro se poznajemo. Već smo ih jednom pobijedili, ali finale je druga priča"

Dejan Lazović: "Teška utakmica, peti dan uzastopno igramo i baš smo se potrošili. Znali smo da neće biti lako. Španija je izuzetan protivnik, ali otpočetka smo ušli jako. Kontrolisali smo čitavu utakmicu, na kraju slavili. Malo da se odmorimo i pripremimo za Mađare. Biće jako teško, ali i oni su danas imali neočekivano težak meč sa Japanom koji je odigrao vrhunski turnir. Moramo da zaboravimo umor i da pobijedimo još jednom što bi bilo fantastično"

"