Završen V međunarodni plivački miting "Montenegro Open 2018"

Međunarodni V plivački miting "Montenegro Open 2018" završen je ovog vikenda u Podgorici na olimpijskom bazenu Sportskog centra "Morača". Miting se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske plivačke federacije i okupio je više od 340 plivača iz 43 kluba i 13 država. Iz Crne Gore nastupilo je 130 plivača iz sedam klubova.

Nagradni fond takmičenja bio je 2000 eura. Najbolji plivač u muškoj konkurenciji bio je član Partizana Velimir Stjepanović, promoter "Montenegro opena 2018", drugo mjesto pripalo je Rusu Igoru Golovinu iz kluba Khabarovsk, treći je bio Kristijan Lakatoš iz Vojvodine, četvrti Nikola Bjelajac Olymp Banja Luka, a peti Stefan Šorak iz Vojvodine. Kod plivačica najbolja je bila Jovana Bogdanović iz Sparte Pančevo, drugo i treće mjesto pripalo je takmičarima 11. aprila Ani Radulović i Nađi Basta, četvrta je bila Vanja Murtin iz Vojvodine, a peta Dejana Blažević iz PS Vojvodina.

Najbolji crnogorski plivač bio je Ado Gargović iz VK Budva, a najbolja crnogorska plivačica bila je Anđela ANtunović iz PVK Jadran Carine. Prvo mjesto ekipno u konkurenciji sedam crnogorskih klubova pripalo je VK Budva, drugi je bio PVK Jadran Carine, a treći VPK Verde Aquatic Podgorica.

SVE REZULTATE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

SNIMAK TAKMIČENJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.