"Ajkule" savladale Njemačku nakon peteraca na turniru u Potsdamu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u posljednjem kolu turnira u njemačkom Potsdamu savladala je domaćina 15:13 nakon peteraca, u regularnom dijelu bilo je 11:11. Izabranici Vladimira Gojkovića su na startu poraženi od Italije 8:5, dok su u drugom kolu savladali Grčku 11:7. Prvo mjesto na turniru osvojila je Italija sa tri pobjede, mi smo bili druugi sa trijumfom manje, jednu pobjedu imali su Njemci, dok su sva tri meča izgubili Grci.

Njemci su poveli, ali smo preko Janovića, Petkovića, Vidovića i Đurđića preokrenuli na 4:2 do kraja prve četvrtine. Druga dionica pripala je Njemcima 4:1 pa su na odmor otišli sa golom prednosti. Poslije 7:5 za "pancere", tri uzastopna gola naše selekcije za vođstvo, a golovima Đurđića i Murišića imali smo i dva gola viška 11:9. Međutim, u samom finišu domaćin turnira stiže do izjednačenja i peteraca.

Golove za "ajkule" u regularnom dijelu postigli su Đurđić, Ukropina i Brguljan po dva, a po jedan Janović, Petković, Vidović, Radović i Murišić.

U penal seriji istakao se golman Kandić sa dvije odbrane, sa druge strane precizni su bili Janović, Đurđić, Radović i Brguljan za 4:2, i ukupnu pobjedu od 15:13.

Nakon Njemačke, Ivović i drugovi nastaviće pripreme na Škveru, 4. jula treniraće u Podgorici, dok 5. jula putuju za Kinu na završni pripreme. Svjetsko prvenstvo je na programu od 15. do 28. jula.