Crna Gora dobila Japan, igraće za 5. mjesto na SP

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu. Mlade "ajkule" su u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta pobijedile Japan 18:11 i sjutra će igrati sa Španijom koja je bila bolja od SAD nakon peteraca 13:12.

Ostaje žal jer je ova generacija imala kvalitet da ide na medalju, ali su neke greške u odlučujućim trenucima duela sa Srbijom u četvrtfinalu, kako igračke tako i sudijske, a i nedostatak tri igrača u posljednjoj četvrtini, zaustavile izabranike Veljka Uskokovića na putu do medalje.

Sedam golova u pobjedi nad Japanom postigao je Savo Ćetković, po tri su upisali Nebojša Vušković i Miroslav Perković, a po jedan Uroš Vučurović, Luka Murišić, Petar Mijušković, Vuk Drašković i Branko Franeta.

Sjutrašnji meč igra se od 13 sati po crnogorskom vremenu.

Sastav Crne Gore: Darko Đurović, Nebojša Vušković, Savo Ćetković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Luka Murišić, Petar Mijušković, Miroslav Perković, Vuk Drašković, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović. Trener je Veljko Uskoković, pomoćnik Aleksandar Aleksić, doktor Predrag Dabović.