Gojković saopštio spisak za Evropsko prvenstvo

Selektor vaterpolo reprezentacija Crne Gore saopštio je spisak od 13 igrača za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 14. do 26. januara u Budimpešti. Crna Gora je u Grupi A sa selekcijama Hrvatske, Njemačke i Slovačke.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac i Petar Tešanović. 

"Nadam se da smo izabrali 13 najboljih u ovom momentu. Do starta šampionata odradićemo par treninga sa reprezentacijom Srbije u Novom Sadu, i imaćemo dva lakša treninga pred početak prvenstva. Specifično je jer smo imali mali broj priprema, ali kako nama tako i ostalima. Ono što smo planirali to smo i uradili. Idemo u Budimpeštu da pružimo najbolje što možemo. Cilj je da se plasiramo na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre gdje ćemo tražiti vizi za Tokio. Sve preko toga bio bi odličan rezultat. Jaka je grupa sa Hrvatskom i Njemačkom, ponavljam, glavni cilj je da budemo među osam reprezentacija kako bi izborili kvalifikacije za OI", kazao je Gojković.

Prvi meč na šampionatu odigraćemo 14. januara sa Slovačkom od 11 sati i 30 minuta, dva dana kasnije rival je Hrvatska od 20:30h, dok ćemo 18. januara igrati sa Njemačkom od 17:30h. Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala. 

U grupi B su Srbija, Rumunija, Holandija i Rusija, u C grupi igraće Španija, Mađarska, Turska i Malta, a u D se nalaze Italija, Grčka, Francuska i Gruzija. 

Ukrštanja u osmini finala: 2A-3C, 3A-2C, 2B-3D, 3B-2D. 

Četvrtfinala: 1A - 3B/2D, 1B - 3A/2C, 1C - 2B/3D, 1D - 2A/3C.