Spisak Gojkovića za pripreme u Njemačkoj

Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore boraviće od danas do 14. marta u Hamburgu gdje će učestvovati na međunarodnom turniru, koji će biti dio priprema za četvrtfinalni meč evropskog dijela Svjetske lige sa Hrvatskom 17. marta u Podgorici, i ono najvažnije kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati od 22. do 29. marta u Roterdamu.

Selektor Vladimir Gojković za ovu akciju odabrao je 18 igrača i to: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Dušan Matković, Vlado Popadić, Slaven Kandić i Miroslav Perković.

Na turniru će pored nas i domaćina Njemačke igrati još Rumunija i Gruzija. U prvom kolu igraćemo sa Gruzijom u ponedjeljak od 18 sati, dan kasnije rival je Rumunija takođe od 18 sati, u posljednjem kolu u srijedu igraćemo sa Njemačkom od 19 sati i 30 minuta.

Nakon Njemačke, igrači će dobiti dan odmora, a 16. marta odradiće dva treninga u Podgorici za kada je i zakazana konferencija za medija u hotelu Ramada. Duel sa Hrvatskom na programu je 17. marta na bazenu SC "Morača" od 18 sati i 30 minuta. 

Kada je u pitanju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, poznat je kompletan raspored. Na startu 22. marta igraćemo sa Turskom, slijede dueli sa Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. U drugoj grupi su Hrvatska, Holandija, Njemačka, Rusija, Francuska i Rumunija. Tri prvoplasirane ekipe sa kvalifiakcionog turnira izboriće Olimpijske igre u Tokiju.

ČETVRTFINALA (Mart 27)

Match QF1: 1A – 4B
Match QF2: 2A – 3B
March QF3: 3A – 2B
Match QF4: 4A – 1B

POLUFINALA (Mart 28)

Winners QF1 – QF3
Winners QF2 – QF4

Poredak od 5 do 8
Losers QF1 – QF3
Losers QF2 – QF4

FINALNI DAN (Mart 29)

Finale, za 3. mjesto, za 5. mjesto, za 7. mjesto