Presrećni smo, Crna Gora treba da bude ponosna!

U taboru naše mlade vaterpolo reprezentacije vlada sreća i ponos nakon osvojene bronze na Svjetskom prvenstvu.

”Veliki rezultat je ostvaren. Pobijeđena je Mađarska koja je uz nas i Srbiju bila favorit za zlato. Mislim da smo napravili veliki iskorak kako u igri, tako da ćemo sigurno biti u A reprezentaciji kada za to dođe vrijeme. Vrhunsko takmičenje. Mislim da nismo imali sreće u polufinalu, mogli smo uzeti i zlato. Ali, dali smo sve od sebe. Velika je čast biti dio ove ekipe, biti njihov kapiten. Presrećni smo i mislim da smo napravili nešto na šta Crna Gora treba da bude ponosna”, kazao je kapiten Miroslav Perković.

Blizu su bili naši momci da slave i u nakon regularnog dijela, ali smo nesrećno primili gol za 8:8 na dvije sekunde prije kraja.

”Uspjeh za nas i crnogorski vaterpolo. Turnir je bio težak. Ostaje žal za polufinalem. Moram da čestitam momcima. Stisli smo zube kad je bilo najbitnije i izašli kao pobjednici”, izjavio je Vasilije Radović.

Radović je meč završio sa dva gola.

Selektor Miodrag Mirović čestitao je igračima na velikom rezultatu.

"Nije bilo lako igrati poslije onakve elimiancije u polufinalu, na peterce od Italije. Ipak, igrači su se skupili, pokazali karakter i kako se bori za svoju državu. Zaslužili smo medalju igrama na Svjetskom prvenstvu, a i poslije svih priprema koje smo odradili ovog ljeta. Igrači su od prvog dana priprema do posljednjeg dana takmičenja disali kao jedan, disciplina je bila besprekorna i u svakom momentu su pružali maksimum, i stvarno sam ponosan na njih, oni su velika budućnost crnogorskog vaterpola. Ali, tek sada treba da nastavimo sa velikim radom, jer u budućnosti možemo da donesemo još mnogo medalja Crnoj Gori. Hvala stručnom štabu, bez njih ovo takođe ne bi uspjeli, ali i Vaterpolo savezu Crne Gore koji nam je omogućio sjajne uslove za rad. Veliki doprinos ovoj medalji dao je Vladimir Gojković koji je svih ovih godina radio sa ovim igračima, i koji je sa nama bio na ovom šampionatu i pružao nam podršku."