Print this page

Crna Gora ubjedljiva na startu Evropskog prvenstva

  • sep 12, 2021

U17 vaterpolo rerepzentacija Crne Gore na startu Evropskog prvenstva na Malti u grupi A savladala je Ukrajinu 26:2. U drugom kolu sjutra igraćemo sa Holandijom (ponedjeljak 13. septembar od 16:20h), a u posljednjem sa Italijom (utorak 14. septembar od 11:40h).

U pobjedi nad Maltom, Baštrica je postigao šest golova, pet je dodao Hadžić, četiri Vladan Vukićević, po tri Vučković i Janović, dva Lazar Vukićević, a jedan Krivokapić.

U grupi B su selekcije Španije, Hrvatske, Malte i Rumunije, u grupi C igraće Mađarska, Rusija, Njemačka i Bjelorusija, dok su u grupi D ekipe Srbije, Grčke, Gruzije i Turske.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala.

Trener Milan Ćirović za ovo takmičenje odabrao je 15 igrača: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić.

U stručnom štabu su još treneri Nikola Mijanović i Miodrag Mirović i fizioterapeut Ivan Borović. Crnogorski sudija na ovom takmičenju biće Veselin Mišković.

FaLang translation system by Faboba