„Ajkule“ počele pripreme za šampionate svijeta

Seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je pripreme u Herceg Novom za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Fukuoki (Japan) od 17. do 29. jula.

Od prvog dana u treningu će biti vaterpolisti iz domaćih klubova, među kojima su i igrači, koji će konkurisati i za U 20 reprezentaciju, koju čeka prvenstvo svijeta od 10. do 17. juna u Bukureštu (Rumunija).

Ostali kandidati za A selekciju okupljaće se nakon što završe obaveze u klubovima.

Na početku priprema biće Đuro Radović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Vasilije Radović, Ilija Radović, Jovan Vujović, Aljoša Mačić, Đorđije Stanojević i Marko Mršić.

Sa igračima će pored selektora Vladimira Gojkovića raditi i treneri Miodrag Matković i Zoran Ivanovski.

Pripreme su danas počeli i kandidati za U 20 selekciju, koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Na spisku su: Matija Sladović, David Stevović, Lazar Vukićević, Marko Bošković, Danilo Krivokapić, Dušan Vuković, Meldin Hadžić, Tadija Matijašević, Danilo Stupar, Strahinja Gojković , Petar Vujošević, Miloš Vukšić, Neđo Baštrica, Pavle Krivokapić, Balša Vučković, Tim Perov, Srđan Janović, Dragoljub Ćetković, Mlađan Janović, Vladan Vukićević, Danilo Dragović, Marko Nikaljević i Andrija Bjelica.

Uz glavnog trenera Petra Radanovića pripremama će voditi i treneri Vido Lompar i Nikola Mijanović, kao i kordinator Miodrag Mirović