“Olimpijske nade”: U Dubrovniku turnir u konkurenciji kadeta

Drugi turnir takmičenja “Olimpijske nade” odigraće se od petka do nedjelje u Dubrovniku.

Nakon kadetskog turnira, koji su osvojili mladi vaterpolisti Budve, slijedi nadmetanje u konkurenciji mlađih juniora – igrači rođeni 2008. godine i mlađi.

U Dubrovniku će se takmičiti devet klubova, s tim da će PVK Jadran iz Herceg Novog imati dva tima.

Pored Jadrana, od crnogorskih klubova učestvovaće PVK Budva, VPK Primorac, PVK Budućnost i VPK Aquatic Verde, u čijem će sastavu biti šestorica igrača-članova PVK Nikšić.

Učesnici su podijeljeni u dvije grupe. U grupi A su Jug, Budva, Budućnost, Aquatic Verde i Jadran Herceg Novi 2. Grupu B čine Primorac, Jadran Herceg Novi 1, Jadran Split, Jadran Neum, Gusar Mlini.

Nakon utakmica po grupama, u nedjelju će se igrati mečevi za plasman – pobjednici grupa boriće se za prvo, drugoplasirani za treće mjesto...

“Olimpijske nade” je takmičenje koji organizuju klubovi iz Crne Gore i Dubrovačko-neretvanske županije, sa ciljem podizanja kvaliteta vaterpola i međusobnog upoznavanja i povezivanja.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore aktivno učestvuje u organizaciji ove manifestacije. Turniri se organizuju u konkurenciji, juniora, mlađih juniora, kadeta, mlađih kadeta i nada.