Jadran prvi u Dubrovniku, Budva i Primorac zaokružili dominaciju naših klubova

Mladi vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobjednici su drugog turnira takmičenja “Olimpijske nade”, koji je minulog vikenda održan u Dubrovniku, u konkurenciji mlađih juniora – igrači rođeni 2008. godine i mlađi.

Jadran je u finalu bio bolji od vršnjaka Budve 12:5, a dominaciju naših klubova upotpunio je Primorac, koji je osvojio treće mjesto. Budućnost je bila peta, Jadran Herceg Novi 2 sedmi, a Aquatic Verde osmi. Na turniru su pored crnogorskih klubova, učestvovali Jug, Jadran Split, Jadran Neum i Gusar Mlini.

Vaterpolisti Jadrana su u grupnoj fazi bili bolji od Guzsara 19:2, Primorca 10:6, Neum 30:6 i Jadrana iz Splita 14:6. U finalu su se sastali sa Budvom, koja je osvojila prvo mjesto u grupi A.
Jadran je slavio 12:5. Najefikasniji je bio Luka Todorović sa četiri gola, tri je postigao Dario Domazetović. U ekipi Budve po dva gola Pavla Dabića i Jovana Radića.

“Olimpijske nade” je takmičenje koji organizuju klubovi iz Crne Gore i Dubrovačko-neretvanske županije, sa ciljem podizanja kvaliteta vaterpola i međusobnog upoznavanja i povezivanja.

Plivački i vaterpolo savez Crne Gore aktivno učestvuje u organizaciji ove manifestacije. Turniri se organizuju u konkurenciji, juniora, mlađih juniora, kadeta, mlađih kadeta i nada.

Prije turnira u konkurenciji mlađih juniora, održano je takmičenje u kadetskoj konkurenciji, na kome su slavili vaterpolisti Budve.