Prvi dan seminara za trenere: Veliki odziv, prisustvovali i selektori

Seminar vaterpolo trenera u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore počeo je danas 20. decembra u Hotelu Palma u Tivtu, a svečanost je otvorio direktor VPSCG Petar Porobić.

Seminaru prisustvuje 30 trenera, kako crnogorskih vaterpolo klubova, tako i naši treneri u inostranstvu, kao i selektori Ranko Perović i Mirko Vičević.

Prvo predavanje održao je Msc. Igor Beretić na temu ''Metodika obuke plivačkih tehnika u školi vaterpola'', dok je nakon njega govorio dipl.ing. Zoran Kačić o golmanskim tehnikama.

U drugom dijelu programa govorila je dr. Marija Anđelković o sportskoj ishrani, o novom svjetskom anti-doping kodeksu predavanje je imao dr. Nenad Dikić, a prvi dan je zatvorio Msc. Igor Beretić na temu ''Metoda praćenja kontrole treniranosti igrača i ekipe i ekipe – testiranje fizičkih sposobnosti u vodi''.

Neđeljni program otvoriće dipl.ing. Zoran Kačić predavanjem o statističkoj analizi vaterpolo igre, nakon njega govoriće dr. Milivoje Dopsaj (Koncepti programiranja različitih tipova mikrociklusa u vaterpolu) i dr. Marija Anđelković (Suplementacija). Seminar zatvara dr. Nenad Dikić na temu ''Pred takmičarski pregled vaterpolista – prikazom slučajeva''.

Pratite nas na facebook stranici ''Vaterpolo i plivački savez Crne Gore - WPOLO Montenegro''