Ivović nakon osvajanja LŠ: Sada jedva čekam SP u Kazanju!

Aleksandar Ivović prije dva dana je sa Pro Rekom dočekao drugi trofej Lige šampiona u karijeri. Sa 29 godina, bivši as Jadrana je ostvarena zvijezda modernog vaterpola, u timu koji je stigao do rekordne, osme titule u Ligi šampiona.

- Kada sam 2012. dočekao prvi trofej Lige šampiona, Reko je bio apsolutni favorit i sve mečeve lako rješavao. Ove godine konkurencija je bila mnogo jača, što je pokazao i završni turnir, svi mečevi završeni su sa golom razlike. Pokazali smo i klasu i karakter u najbitnijim mečevima i zato sam ponosan i srećan - rekao je Ivović za ARENU.

Ističe, da je zadovoljan ulogom u timu u kojem nastupaju neki od najboljih igrača današnjice.

- U polufinalu sam imao defanzivnu ulogu na beku, a u meču za trofej dobio priliku da igram na ,,zgodnoj“ šuterskoj strani i postigao dva gola. Snaga Reka je upravo u tome što ima mnogo igrača koji mogu da riješe golove. Ipak, na turniru se vidjelo da je klupski vaterpolo u usponu, da ima sve više jakih klubova. Dva puta smo jurili zaostatak, oba puta se vratili i imamo zbog čega da se radujemo - rekao je Ivović.

Ove godine je igrao manje, ljeto će dočekati odmoran, čeka ga Svjetsko prvenstvo u Kazanju sa reprezentacijom. Crna Gora braniće srebro, ali oslabljena, bez Petrovića i Mišića, možda i kapitena Janovića.

- Naš mentalitet, sve ono što smo pokazivali od onog prvog velikog uspjeha u Malagi 2008. godine, nalaže da uvijek budemo optimisti. Pa i u situaciji kada se polako sprema smjena generacija i ,,osipa“ onaj kostur tima iz Malage. Imamo mlade snage u koje vrijedi vjerovati, biće potrebno malo vremena da to ,,klikne“ u bazenu, a imaćemo šta da pokažemo na Svjetskom prvenstvu iako nijesmo u najužem krugu favorita - kazao je Ivović.

Konačno, to znači samo i dodatni motiv...

- Reko je na klupskoj sceni uvijek favorit, a reprezentacija uvijek donosi poseban osjećaj. Ta emocija i mali inat, da ponovo pokažemo da vrijedimo i da smo u krugu najboljih, čini da bi me uspjeh sa reprezentacijom još više obradovao. Zato jedva čekam Svjetsko prvenstvo - zaključio je Ivović.

Nakon dvije godine, Aleksandar Ivović je apsolutno zadovoljan u Pro Reku. Njegovi planovi u narednom periodu vezani su za ovaj klub.

- Ne postoji bolji klub, kada su ambicije bilo kog vaterpoliste u pitanju. Sve je podređeno uspjehu, uslovi su fantastični. Predsjednik nam je rekao da u naredne dvije godine planira napad na nove titule, a na nama je da potvrdimo dominaciju evropskim vaterpolom - rekao je Ivović.

Aleksandar Ivović neće imati mnogo vremena za odmor nakon trofeja. Već 10. juna reprezentacija putuje u Kanadu, na pripreme u Kalgariju za Svjetsko prvenstvo.

- Iskreno, ne osjećam umor, samo veliki motiv i satisfakciju. Spreman sam da za reprezentaciju pružim ono što se očekuje od svakog reprezentativca, kao i bilo ko od nas u timu. Imaćemo žestoke, ali ubijeđen sam uspješne pripreme za šampionat u Kazanju - istakao je Ivović.

(Pobjeda, ARENA)