Rezultati, nagrade i priznanja najboljima na ''Otvorenom prvenstvu u plivanju - Montenegro 2015''

I drugo po redu ''Otvoreno ljetnje prvenstvo Crne Gore u plivanju - Montenegro 2015'' uspješno je privedeno kraju, uzbudljivo je bilo u svim disciplinama drugog završnog dana, a na kraju mitinga podijeljene su novčane nagrade najboljim pojedincima, kao i priznanja najboljim crnogorskim predstavnicima. Na takmičenju koje je za vikend održano na bazenima SC ''Morača'' u organizaciji VPSCG, Glavnog grada Podgorica i JU ''Sportski objekti'' prisustvovalo je 15 država, odnosno 170 takmičara.

Kod muškara u disciplini 50 metara slobodno Inić Maksim je uzeo srbrnu medalju a Boško Radulović bronzanu. Prvi je bio Britanac Luis Kliford. U ženskoj konkurenciji disciplina 50 metara prsno, Milak Lara iz Jadrana je uzela bronzanu medalju, a na 200 metara prsno osvojila je takođe bronzu. U disciplini 100 metara slobodno Jovana Terzić iz Jadrana je uzela zlatnu medalju, ista takmičarka je u disciplini 50 metara leptir uzela bronzu. PVK jadran u sastavu Anđela Antunović, Milak Lara, Anastasija Vico i Jovana terzić osvojila je zlatnu medalju u disciplini 4 x 100 slobodni stil. U istoj disciplini kod muškaraca Budva je u sastavu Nikola Šuka, Savo Novaković, Boško Bismiljak i Ado Gargović osvojila bronzanu medalju.

Podijeljene su i novčane nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji:

1. mjesto - Luis Klifordu (ADN Caserta, Italija) i Tanja Šmid (Jug, Dubrovnik) - po 300 eura.

2. mjesto - Radovan Siljevski (11. april, Beograd) i Amina kajtaz (Jug, Dubrovnik) - po 250 eura

3. mjesto - Mate Vinkler (HOD, Mađarska) i Jovana Terzić (Jadran, Herceg Novi) - po 200 eura

4. mjesto - Andrea Narići (ASD, Italija) i Frančeska Ferulo (TVN) - po 150 eura

5. mjesto - Maksim Inić (Crna Gora) i Nađa Veličković (Partizan, Beograd) - po 100 eura

Za najuspješnijeg crnogorskog plivača pehar je uzeo maksim Inić, dok je u ženskoj konkurenciji ta nagrada pripala Jovani Terzić. kada su u pitanju klubovi, bronza je otišla PK Primorac, srebrna PVK Jadran, a zlatna PK Budva. 

KOMPLETNE REZULTATE TAKMIČENJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVDJE.

SVE SLIKE MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI NA SAJTU SAVEZA.