Jadran Carine startuju u LŠ, u srijedu rival Primorje

Vaterpolisti Jadran Carina iz Herceg Novog nakon tri sezone ponovo će igrati Ligu šampiona. Na startu A grupe elitnog takmičenja ekipa Vladimira Gojkovića igraće pred svojim navijačima sa Primorjem.

" Na nama je da probamo da igramo kao protiv Breše, da taj meč bude primjer. Nemamo pravo nikom da prijetimo, izuzev možda to može da se kaže za Špandau, i kažemo kako ćemo sigurno pobijediti. Želimo da pobijedimo nekog, a prvi meč je protiv Primorja, koji je najteži mogući rival i vicešampion Evrope. To je, poslije Pro Reka, na papiru najbolja ekipa ili je možda među tri najkvalitetnije. Skup su hrvatskih, španskih i crnogorskih reprezentativaca i ja bih pozvao publiku da dođe da nam da podršku, kao što je bio slučaj protiv Breše. Pokušaćemo da iznenadimo ako se ukaže i najmanja šansa", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Jadran je nastup u Ligi šampiona izborio preko kvalifikacionih turnira u Herceg Novom i Veroni, dok je u plej-of rundi eliminisao Brešu.Rival prvaka Crne Gore je vicešampion Evrope i dvostruki uzastopni pobjednik Regionalne lige.

Duel na bazenu Instituta Simo Milošević počeće u 18 sati. U ostalim mečevima A grupe, 45 minuta kasnije sastaće se Eger i Olimpijakos, dok će u 19 sati i 15 minuta početi duel Baselonete i Špandaua.

Pratite nas na facebook stranici: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore - WPOLO Montenegro

Pratite nas na twitteru: https://twitter.com/VPSCG