Sve spremno za spektakl, JANOVIĆ: Na pobjedu protiv Srbije

Derbi trećeg kola Preliminarnog dijela Svjetske lige za vaterpoliste odigraće se u Budvi između reprezentacija Crne Gore i Srbije. ‘’Ajkule’’ će dočekati aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka, sa ciljem da, iako u dosta oslabljenom sastavu, upišu novu pobjedu protiv izuzetno jakog rivala.

‘’Srbija dolazi u najjačem sastavu, a mi ne možemo da zažmurimo a da ne kažemo da smo dosta oslabljeni neigranjem nekih ključnih igrača. Hendikepirani smo izostankom nekih standardnih reprezentativaca, neigranjem centarskog para Mišić-Klikovac, neće igrati Aleksandar Radović, Darko Brguljan a kako sada stvari stoje i Vjekoslav Pasković. Ali, ne tražimo alibi, ovo je utakmica koja se rijetko gleda. Biće to na jednom mjestu skup velikog broja vrhunskih igrača koji su godina u vrhu svjetskog vaterpola. Vjerujem da će to biti izuzetan meč za gledanje. Naravno da ćemo dati maksimum i da ćemo pokušati da pobijedimo. Suvišno je govoriti o kvalitetima Srbije, to su aktuelni evropski i svjetski prvaci. Reprezentacija koja igra najbolji vaterpolo u ovom trenutku. Sa druge strane, mi želimo da opet budemo najbolji i u tome je draž vrhunskog sporta i vrhunskih reprezentacija. Svakako, ovo će biti dobra uvertira za Evropsko prvenstvo u Beogradu, a nadam se i za Olimpijske igre u Riju’’, poručio je pred sjutrašnji meč kapiten Crne Gore Nikola Janović.

Crna Gora je na startu bila bolja od Španije 11:6, dok meč drugog kola sa Francuskom u parizu nije odigran zbog terorističkih napada. Naš rival u prva dva meča bio je bolji od Francuske 12:9 i Španije 13:12.

‘’Igramo sa prvakom svijeta i Evrope, posljednje dvije godine najboljom reprezentacijom. Nadam se velikoj podršci navijača, i uz njih, kao i maksimumom svih igrača do posljednje sekunde, možemo do pobjede. Nažalost, nemamo više vremena za pripremu od tih dan, dva, pošto svi igramo u inostranstvu i svi smo imali utakmice u subotu. Ali, tako je kako je. Bićemo oslabljeni neigranjem trojice, četvorice igrača, sa druge strane ovo je prilika za dokazivanje nekim mlađim igračima. Jedino što mogu da obećam je da ćemo nas 13 koji smo tu da ćemo uraditi sve da savladamo Srbiju’’, naglasio je crnogorski reprezentativac Draško Brguljan.

Utakmica Crna Gora – Srbija igra se od 18 sati u Budvi uz direktan prenos na RTCG.