Održana XVII sjednica UO VPSCG

U Podgorici u četvrtak 10. decembra 2015. godine u zgradi ''Elektroprenosa'' održana je XVII sjednica Upravnog Odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Pored članova UO, sjednici su prisustvovali predsjednik Skupštine VPSCG Đuro Marić, direktor VPSCG Petar Porobić, predsjednik Stručnog savjeta za plivanje Mladen Klikovac, sekretar VPSCG Radovan Milinić, kao i predstavnici tri kluba Miloš Mračević (PVK Jadran Carine), Srećko Uskoković (VK Budva) i Pavle Vičević (VA Cattaro), dok se pozivu nijesu odazvali predstavnici VK Primorac.

Sa predstavnicima klubova razmatran je radni materijal sa kriterijima za raspodjelu sredstava od takse na gorivo, usvojen je zapisnik sa XI sjednice UO VPSCG i verifikovan Elaborata za organizaciju FINA Svjetskog juniorskog prvenstva u Podgorici od 26.08. do 03.09.2016. godine.

Analizirana je organizacija utakmicu Preliminarnog dijela Svjetske lige protiv Srbije 1.decembra 2015. godine, i ocijenjeno je da je duel u Budvi ogranizovan na najbolji mogući način, što su potvrdili predstavnici i gosti VS Srbije.

Verifikovan je kalendar reprezentativnih vaterpolo akcija za 2016.godinu, kao i kalendar reprezentativnih plivačkih akcija za 2016.

Takođe, VPSCG je sa sa Glavnim gradom potpisao sporazum o davanju na korišćenje poslovnog prostora od 189.80 m2 na II spratu južne tribine Gradskog stadiona u Podgorici.