VIDEO i FOTO: Rekonstrukcija bazena u Nikšiću - Objekat neophodan za pripreme svih nacionalnih selekcija

Predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Opštine Nikšić, SC ’’Nikšić’’ i PVK Nikšić obišli su danas radove na rekonstrukciji zatvorenog bazena u nikšićkom Sportskom centru.

Direktor VPCSG Petar Porobić poručio je da ćemo rekonstrukcijom bazena u Nikšiću dobiti objekat koji je neophodan za pripreme svih nacionalnih selekcija.

’’U toku su završni radovi, stoga su i naše posjete učestale. Jednom nedjeljno smo u posjeti, obilazimo objekat. Dogovaramo se oko opreme za bazen koja je neophodna za organizovanje vaterpolo utakmica i plivačkih utakmica. Vjerujemo da ćemo pronaći najbolja tehnička rješenja koja se danas upotrebljavaju, kako bi utakmice organizovali na vrhunskom nivou. Ispoštovaćemo sve savremene standarde za odigravanje i reprezentativnih i klupskih utakmica. To iziskuje dodatna sredstva, ali smo svi saglasni da je bolje sada ispuniti sve međunarodne standarde, kako se to ne bi radilo naknadno. Želja nam je da optvaranjem bazena steknemo uslove za organizaciju utakmica svih nivoa. Ovaj objekat je od ogromnog značaja za nas. Uvijek govorimo o njima, a sada ćemo dobiti objekat koji je neophodan za pripreme svih nacionalnih selekcija. Nadam se da ćemo do odlaska na Olimpijske igre organizovati neku utakmicu naše reprezentacije. Svakako, obezbijedićemo jedan dio priprema naše selekcije na ovom bazenu. Takođe, u četvrtak ćemo posjetiti i bazene u Podgorici koji će biti u funkciji Svjetskog juniorskog prvenstva’’, poručio je Porobić.

VIDEO IZJAVU PETRA POROBIĆA MOŽETE POGLEDATI KLIMO NA OVDJE

Direktor Sportskog centra ’’Nikšić’’ Predrag Ivanović istakao je da su zadovoljni dosadašnjom dinamikom izrade radova.

’’Na naše veliko zadovoljstvo danas su nas posjetili predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Danas smo konačno definisali neke tehničke stvari, opremanje bazena, jer moramo biti spremni, čim se bazen pušti u funkciju, da organizujemo utakmice po savremenim standardima koji su potrebni za vaterpolo i plivački sport.’’

VIDEO IZJAVU PREDRAGA IVANOVIĆA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVDJE.

Predsjednik Stručnog savjeta za plivanje u VPSCG Mladen Klikovac naglasio je da će Nikšić postati nacionalni centar za sve vodene sportove u crnoj Gori.

VIDEO IZJAVU MLADENA KLIKOVCA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVDJE.

’’Ovo će biti najreprezentativniji objekat u Crnoj Gori. I bazen i grad Nikšić zaslužuju da dobiju vrhunska takmičenja. Mi u VPSCG smo već nagovjestili LEN-u (Evropska vaterpolo i plivačka federacija) i zemljama regiona, da će bazen biti opremljem adekvatnom opremom potrebnom za održavanje najzahtjevnijih takmičenja. Dakle, grad će sa svojim ljudskim potencijalom i omladinom koja se već bavi sportom, i koja će se tek baviti, postati nacionalni centar za vaterpolo i plivački sport u Crnoj Gori’’, zaključio je Klikovac.

POKRIVALICE SA BEZNA KLIKOM NA OVDJE.