Print this page

Jadran bolji od Primorca u derbiju

  • apr 03, 2021

Vaterpolisti Jadrana savladali su Primorac na svom bazenu 9:6 u posljednjem meču drugog kruga čime je završen ligaški dio prvenstva Crne Gore. Dva tima odigrala su odličan meč u Igalu, Kotorani su u posljednju dionicu ušli sa prednošću od 6:5, ali su se Novljani serijom 4:0 revanširali velikom rivalu za poraz u prvom dijelu šampionata.

I pored poraza Primorac je osvojio prvo mjesto pred plej-of, i u polufinalu će igrati sa Cattarom. Jadran će u polufinalnoj seriji imati prednost domaćeg terena protiv Budve. 

U večerašnjoj pobjedi Jadrana po dva gola postigli su Đuro Radović i Averka, a po jedan Vučurović, Obradović, Vujović, Petković i Vasilije Radović. Kod gostiju po gol Draškovića, Gopčevića, Mačića, Adžića, Perkovića i Matkovića. Elektronski zapisnik pogledajte OVDJE.

Raspored polufinalnih utakmica koje se igraju na dvije pobjede iz tri utakmice:

Prvi polufinalni par:

10. april: Primorac - Cattaro

14. april: Cattaro - Primorac

17. april: Primorac - Cattaro

Drugi polufinalni par:

11. april: Jadran - Budva

15. april: Budva - Jadran

17. april: Jadran - Budva

U finalu igra se na tri pobjede iz pet utakmica u terminima: 28.04./05/08/12/15.05. 2021; domaćin prve, treće i (eventualno) pete utakmice u paru je bolje plasirana ekipa u ligaškom dijelu, dok je domaćin druge i (eventualno) četvrte utakmice lošije plasirana ekipa u ligaškom dijelu,

U utakmici za treće mjesto igra se na dvije pobjede iz tri utakmice u terminima: 21/24/27.04.2021; domaćin prve i (eventualno) treće utakmice u paru je bolje plasirana ekipa u ligaškom dijelu, dok je domaćin druge utakmice lošije plasirana ekipa u ligaškom dijelu.

FaLang translation system by Faboba