Print this page

Moramo biti čvrsto na zemlji, mirne glave i vrelog srca

  • jul 14, 2021

Vaterpolo reprezentacija ima svoj cilj na Olimpijskim igrama (OI) u Tokiju, zna svoje želje i neće odustati od onoga što želi da ostvari", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Gojković je naglasio da je odrađeno sve ono što su planirali.

"Ljeto je bilo zahtjevno, igrali smo Svjetsku ligu i bilo je naporno, ali zadovoljni smo. Iskoristićemo ove posljednje dane da se spremimo na najbolji mogući način i budemo na nivou na kojem želimo. Moramo biti realni, sa nama je 15 momaka, od kojih tri imaju iskustvo sa OI. Ostali su debitanti i to nema niko u ovom momentu", rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

Gojković je kazao da vaterpolisti putuju za Tokio sa puno nade i ciljem da od prvog kola pravimo rezultat.

"Sa protivnicima koji nas čekaju u grupi i nadam se poslije, možemo da igramo. Pobjeđivali smo ih u posljednje dvije godine. Ali, moramo biti čvrsto na zemlji, mirne glave i vrelog srca", kazao je Gojković.

Komentarišući Australiju, prvog rivala na startu olimpijskog turnira, on je podsjetio da je to ekipa koja je Crnu Goru izbaciila sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u osmini finala.

"Nezgodan rival, dosta zahtjevan, kao i komoletna grupa. Ovako tešku grupu imali smo samo u Pekingu. Miloš Šćepanović je odbranio šut baš protiv Australije za ulazak u četvrtfinale. Treba izboriti prolaz u četvrtfinale", rekao je crnogorski selektor.

On je istakao da je druga grupa teška, ali taj meč u četvrtfinalu neće biti teži od onih u grupi.

"Nama OI kreću od prvog kola, ne razmišljamo o drugoj sedmici, fokusirani smo na taj meč", rekao je Gojković.

Govoreći o protokolu na Igrama u Tokiju, Gojković je kazao da je on postojao preko i zime i kvalifikacija.

"A ovo je još teže. Pratimo instrukcije, nadamo se da nijesmo nigdje pogriješili, možda će biti teže prvih dana, a nadam se da će kasnije olabaviti i da ćemo svi biti zdravi. Dosta toga smo pregurali posljednjih godinu i po i najvažnije mir da zadržimo unutar tima", rekao je Gojković.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da je ekipa spremna i da želi da što bolje odigra olimoijski turnir.

"U ime igrača obećavam borbu do posljednjeg atoma snage i daćemo maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za medalju. Biće specifično i šteta što neće biti prave OI, jer je ovo najveće moguće takmičenje. Uživanje je biti u olimpijskom selu 15 dana, to je poseban duh sa deset hiljada najboljih sportista na svijetu. To sve govori, žao mi je zbog svega, najmlađih, ali biće oni u prilici da igraju još nekolio ciklusa", rekao je Brguljan.

Govoreći o odsustvu trojice vaterpolista, on je naglasio da su oslabljeni bili i uoči Roterdama, a ostvarili su sve pobjede.

"Tako da ne idemo u Japan oslabljeni nego u malo izmijenjenom sastavu. Ovi momci vrijede, izborili su mjesto da budu u ekipi, oni su u ovom mometu najbolje što ima CG. Tek ćete da vdiite kakav kvalitet imaju, nadam se već sada - na OI", rekao je Brguljan.

Odgovarajući na pitanje da či su Igre u Tokiju posljednje u njegovoj karijeri, istakao je da ne želi da ide u tako veliku budućnost, iako je to realna stvar.

"Godine su stigle, treba mjesto mlađima prepustiti. Vidjećemo poslije OI koliko ću još da igram. Imam veliku motivaciju, Aleksandru Ivaoviću i meni su ovo četvrte Igre. Nekako i nama visi to nad glavom - tri četvrta mjesta. Eto idemo tamo da probamo, momci će imati još puno šansi i ako ne dođe medalja doće u budućnosti", zaključio je Brguljan.

FaLang translation system by Faboba