Kuljača i Gargović zadovoljni današnjim nastupom

Crnogorski plivači Jovana Kuljača i Ado Gargović u kvalifikacijama završili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Kuljača je u kvalifikacijama trke na 50 metara leđno ostvarila vrijeme 32,74 sekundi. Njeno najbolje vrijeme u toj disciplini je 32,08 sekundi.

Ona će 24. juna plivati u kvalifikacijama na 50 slobodnim stilom.

"S obzirom na to da je ovo moja prva trka jako sam zadovoljna. Samo sam imala malo problema sa ulaskom u cilj. Sve ostalo je bilo super. Nikada bolje nijesam krenula 25 metara, skočila sam fenomenalno. Samo sam pogriješila posljednjih 10 metara. Zadovoljna sam i to je najbitnije. Očekivanja su velika i jedva čekam da krenem 50 metara kraul. Za to sam spremna, to je moja trka i nadam se najboljem", poručila je Jovana. 

Gargović je kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom završio u vremenu 53.82. Njegovo najbolje vrijeme je 53,46 sekundi.

On je na startu takmičenja, u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom, zabilježio vrijeme od minut, 57 sekundi i 74 sekundi. Njegov najbolji rezultat u toj trci i ujedno državni rekord minut i 56 sekundi.

"Zadovoljan sam isplivanim vremenom, s obzirom na to da sam napravio dvije greške. Na okretu sam se odgurnuo jedva prstima, a ne cijelim stopalom. Napravio sam i grešku pri ulasku u cilj, i kad se sve sabere zadovoljan sam", istakao je Ado.