IN MEMORIAM: Dejan Adžić

Dejan Adžić, dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG), nakon kraće bolesti preminuo je u 62. godini života.

Adžić je prošao sve selekcije matičnog kluba Primorca, bio je i reprezentativac mladih vaterpolo selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač nastupao je još i za VK Crvenu Zvezdu iz Beograda i VK Budvu.

Svoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljavao je kroz obavljanje funkcije sudije vaterpolo igre, gdje je iskazao veliki potencijal i vrlo brzo se našao na listi međunarodnih vaterpolo sudija. Sudio je na mnogim značajnim vaterpolo takmičenjima, na evropskom prvenstvu 2006. godine, utakmicama i turnirima Svjetske lige, svjetskim i evropskim prvenstvima mladih kategorija, a ,,pravdu” je djelio i na prvoj zvaničnoj utakmici vaterpolo reprezentacije Crne Gore, protiv Italije, odigranoj u Trstu, dana 19.12.2006. godine.

Nakon sudijske karijere postaje delegat i kontrolor na vaterpolo utakmicama, a od februra 2018. godine u VPSCG obavlja funkciju komesara za vaterpolo takmičenja.   

Povodom smrti Dejana Adžića (1962 - 2023) Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i Opština Kotor održaće sjutra, petak 24.03.2023. godine, komemorativnu sjednicu, u palati Bizanti (sala Skupštine Opštine) u Starom gradu Kotoru, sa početkom u 11h.